Näin löydät sinulle sopivimmat varastotilat

Julkaistu

Oletko vuokraamassa uusia toimistotiloja tai varastotiloja yrityksesi käyttöön? Olemme koonneet yhteenvedon asioista, jotka on hyvä ottaa huomioon kun lähdet etsimään käyttöösi sopivia tiloja. Moni onkin törmännyt siihen ongelmaan, ettei kaikelle tavaralle ei ole tilaa. Useissa kodeissa tai toimitiloissa, ei ole ollenkaan erillistä häkkivarastoa tai muuta suurempaa säilytystilaa. Silloin on mahdollista vuokrata ulkopuoliset varastotilat tai jopa ostaa joltain toimijalta säilytystilaa.

Sijainti on tärkeässä asemassa tilaa vuokratessa.

Varastotilat tai toimistotilat on hyvä vuokrata itselleen parhaiten sopivalta lähietäisyydeltä. Varastoja vuokraa moni toimija ympäri Suomen ja suurimmilla on useita toimipisteitä. Sijainti kannattaa huomioida erityisesti jos on tarve vierailla varastolla usein, hakemassa tai viemässä tavaroita. Toimistotiloja valitessa, tärkein päätettävä asia on toimitilojen sijainti. Sijaintia on hyvä pohtia asiakaskunnan että myös työntekijöiden näkökulmasta. Kartoita, missä ja miten asiakkaasi liikkuvat sekä pääsevätkö työntekijäsi helposti toimitiloihin.

Varastotilojen lisäpalveluissa on suuria eroja.

Ota selvää tarjoaako toimija varastotilan lisäksi myös muita palveluita. Monet toimijat tarjoavat erilaisia muutto- ja kuljetuspalveluita asiakkaiden avuksi. Yksi varastotoimijoiden myyntivalteista on pyrkiä tekemään muuttamisesta ja tavaroiden säilytykseen tuomisesta mahdollisimman sujuvan sekä miellyttävän kokemuksen.

Vakuutusasiat täytyy muistaa myös varastotiloja vuokratessa.

Hyvin usein varastotilan vuokraajalta edellytetään jonkinlaista vakuutusta. Vakuutus on yleensä pakollinen, sillä vaikka varastointi on turvallista, kaikenlaisiin sattumuksiin halutaan varautua etukäteen. Omat tavarat voi vakuuttaa usein kotivakuutuksella ja yrityksen tavaroille on omat vakuutuksensa. Varmista asia, ennen kuin viet tavarasi varastoon säilöön, sillä joskus varastotilat tarvitsevat oma vakuutuksensa.

Varastotilan koolla on väliä. Joskus voi olla haastavaa arvioida, kuinka paljon varastotilaa tarvitset. Silloin on parasta ottaa rohkeasti yhteyttä varastotoimijaan ja kysyä heidän mielipidettään. He osaavat yleensä arvioida, paljonko tilaa säilyttämiseen voitaisiin tarvita. Voit yllättyä miten pieneen varastotilaan mahtuu paljon tavaraa. Perussääntö on että täysi pakettiautollinen mahtuu kolmen neliön kokoiseen varastoon.

Kun mietit toimistollesi sopivaa kokoa pohdi yrityksen tarpeita.

Monen yrityksen neuvotteluhuoneet ovat toimistossa useimmiten tyhjillään. Voit esimerkiksi harkita kiinteistöä, jossa kokoustiloja voi vuokrata erikseen tarpeellisuuden mukaan. Voit päivittää yrityksen toimitiloja suurempiin tiloihin työntekijämäärän kasvaessa. CRE PREMISES tarjoaa varastotilat ja toimistotilat yrityksellesi.


jaa