Toimivat liiketilat vaikuttavat myyntiin ja viihtyvyyteen

Julkaistu

Takanamme on pitkä pandemian aika, joka rajoitti liikkuvuutta. Moni jäi töihin kotitoimistolle sen sijaan että olisi kulkenut firman toimisto- tai liiketiloihin. Nyt pandemian jälkeen tilanne on sellainen, että edelleen usea tekee töitä kotitoimistolta, mutta sosiaaliset tapaamiset ja asiakastapaamiset hoituvat liiketiloissa. Näin ollen toimistojen ja liiketilojen rooli on muuttunut siitä, mikä se oli ennen pandemiaa. Hyvät toimisto- ja liiketilat mahdollistavat tapaamiset ja kokoukset miellyttävällä tavalla, sekä osa mahdollistaa myös uuden coworking-työmallin, mikä tarkoittaa työskentelyä yhdessä muiden saman alan firmojen kanssa. Tämä edellyttää liiketiloilta myös hyvää ja korkeatasoista digitalisaatiota.

Vuokrattavat toimitilat ja niiden valinta

Tutkimusten mukaan suurin osa työikäisistä arvostaa hybridityön mahdollisuutta, ja moni valitsee jopa sen perusteella työpaikkansa. Näin ollen toimiva liiketila tukee hybridityöskentelyä, mikä tarkoittaa sitä, että työntekijä tekee osa töistä kotitoimistolla ja niitä työtilanteita varten, jotka edellyttävät sosiaalisia kontakteja ja asiakastapaamisia, hän saapuu firman toimitiloihin. Tätä silmällä pitäen on tärkeää, että liiketilat tarjoavat mahdollisuuden sosiaalisiin kontakteihin työn merkeissä.

Valitessaan liiketiloja firma priorisoi sille keskeisiä kriteereitä. Tällainen voi olla sijainti. Jos toimintaan kuuluu paljon asiakastapaamisia, on tärkeää, että sijainti on helposti saavutettavissa. Toinen kriteeri on liiketilan koko ja viihtyvyys. Tämä kannattaa optimoida tarkalleen, sillä suurista tiloista menee poikkeuksetta kalliimpi vuokra. Suuret ikkunat luovat aina viihtyvyyttä, mutta saattavat myös nostaa liiketilan hintaa. Liiketilan ympäristö ja palveluiden saatavuus on myös yksi kriteeri. Jollekin firmalle voi olla tärkeää, että lähettyvillä on vaikkapa hyvä ravintola- tai kahvilaverkosto. Toiselle tärkeää saattaa olla, että lähellä on vaikkapa koulu, iso kauppakeskus tai kenties saman alan yritys coworkingia silmällä pitäen. Ruokapalvelujen saatavuus läheltä ja keskeinen sijainti kaupungissa ovat usein tekijöitä, jotka nostavat vuokrahintaa. Näin ollen on hyvä miettiä, kuinka tärkeitä ne lopulta ovat. Yritys saattaa myös pitää turvallista sijaintia tärkeänä kriteerinä liiketilan valinnalle. Jos sijainti ei ole turvallinen, täytyy ostaa turvapalveluita, mikä sekään ei aina ole halpaa.

Liiketilojen vuokraus on nykyään hyvin tavallista toimintaa ja näin ollen kiinteistömarkkinoilta löytyy liiketilojen vuokraajia runsain mitoin. Ennen vuokrasopimuksen allekirjoittamista on hyvä tarkistaa, että kiinteistönvälittäjä on luotettava ja että sopimuksen kaikki kohdat ovat lain mukaisia. Vuokrasopimuksen vakuutusehdot on myös hyvä tarkistaa. 

Vuokrattavat toimitilat Helsingissä löydät meiltä: CRE PREMISES.


jaa